Rólunk

Forgalomba kerültek saját készítésű, kézműves pezsgőink!

2010. június 04. péntek, 14:05
Nyomtatás PDF

Forgalomba kerültek saját készítésű, kézműves pezsgőink!

Szeretettel várunk minden érdeklődött a pincében, aki kíváncsi egy újfajta, egyedi ízre.

Gondosan kiválasztott alapanyagok, közvetlen kapcsolattartás a vevőkkel, egyedi termékek létrehozása - ez jellemzi kézműves pezsgőinket is. Kapható többféle kiszerelésben illetve fehér és rosé kivitelben.

 

A pincéről

2010. június 04. péntek, 14:05
Nyomtatás PDF

A Kálna Pincze 1994-ben alakult családi pincészet, 2 hektáron termel szőlőt.

"Jöjjenek ide a Kecskegödörhöz! Az első, legszebb pince az enyém. Nem fogják eltéveszteni!"- mondja a tulajdonos Kálna István.

Kálna Pincze

A mai napig is használatos etyeki kőből épített borospincénk az 1850-es években épült, kiváló klímával rendelkezik. A mai formáját a pince együttes 2000-ben érte el.

A két, egymásba nyíló pincében egész sor ötlettel találkozhat a látogató a "csillároktól" az étkezésig.

Az etyeki homokkőből készült pince hangulatát annak köszönheti, hogy minden apróságra odafigyelve egy olyan összhangot áraszt a pince, amit csak a legnagyobb pincészeteknél szokhattunk meg.

Ha még több képet szeretne látni a pincéről, kérjük kattintson ide és nézzen be galériánkba!

Kálna Pincze

 

Az Etyek-Budai Borvidék

2010. október 21. csütörtök, 20:15
Nyomtatás PDF

Etyek Fejér megye északkeleti peremén, az Etyeki-dombság kezdetén fekszik. Adottságai szinte megegyeznek Champagne-éval.
A viszonylag szeles, kevés csapadékkal és bőséges napsütéssel jellemezhető klíma, valamint a löszös, mészköves talaj karakteres borok készítésére rendelték a területet. Nem csoda hát, hogy a környéken már a rómaiak idejében is foglalkoztak szőlőműveléssel, azonban a szőlőtermesztés ma ismert hagyományait az 1700-as évek elejére vezethetjük vissza.

Etyek-Budai Borvidék

1720 és 1770 között 112 német családot telepítettek a községbe, akik felszántották a letarolt földeket, kiirtották az erdőket és néhány évtized alatt felvirágoztatták a mezőgazdaságot.
Etyek az 1860-as évek közepétől vált igazán a főváros szőlőskertjévé. Több száz, kőből rakott pince épült, amelyek jelentős része most is használatban van. Fejlődtek a szőlőtermelés, szüret és feldolgozás speciális eszközei, monumentális, ma is működőképes bálványsajtók készültek.

Bővebben...
 

Híres vendégek

2010. október 21. csütörtök, 20:28
Nyomtatás PDF
 

Koktélok pezsgőből

2010. október 22. péntek, 20:33
Nyomtatás PDF

Lajsz András, világbajnok mixerrel közösen ajánljuk figyelmébe az Etyeki kézműves pezsgőből tökéletesen elkészíthető koktéljainkat.

Kir Royal

Hozzávalók 1 pohárhoz:

 • 9 cl Etyeki kézműves pezsgő (száraz)
 • 1 cl Creme de Cassis ribizli likőr

Elkészítés:

A hűtött pezsgős kehelybe öntjük a Cassis likőrt, majd a poharat feltöltjük hideg száraz pezsgővel.

Francia koktél

Hozzávalók 1 pohárhoz:

 • 9 cl Etyeki kézműves pezsgő (száraz)
 • 2 cl konyak
 • 6 cl ananászlé
 • 1 szem cseresznye
 • ananász vagy narancs
 • szelet jégkocka

Elkészítés:

Hosszú poharat töltsünk meg jéggel, öntsük rá a konyakot és az ananászlevet. Keverjük jól el, majd töltsük rá a pezsgőt. Díszítsük egy szem cseresznyével, ananász-szelettel vagy narancskarikával.

Kir Royal koktél

Látogasson el a kiváló mixer honlapjára további, pezsgő alapú koktélok receptjeiért!

 


1. oldal / 2
Ön itt van:   Főoldal Rólunk

Készítette: bitart

Termékeink

 • Etyeki Chardonnay
  Etyeki Chardonnay E bor illata rendkívül jellegzetes, egyedi, melyben az almássága, picit túlérett körtés muskotályosság, valamint a táj ásványossága is felfedezhető. Nem…
 • Etyeki Chardonnay (félédes)
  Etyeki Chardonnay (félédes) A testes, érlelt chardonnay-k jellegzetes világát adja vissza ez a bor, amely illatában érett, enyhén fás-körtés karakterű. Ízében telt, alkoholgazdag…
 • Etyeki Szürkebarát
  Etyeki Szürkebarát A szürkebarát megfoghatatlan és megfejthetetlen csábossága e borban kitűnően fellelhető. Illatát a fajtakarakter mellett az éppen csak felbukkanó vaníliás jegyek…
 • Etyeki Sauvignon blanc
  Etyeki Sauvignon blanc E kényes fajta báli ruhába öltöztetett változata e bor. Érett illatában a csalános-mentáskarakter nem tolakodó, így a kóstolás igazi meglepetést…
 • Etyeki kézműves pezsgő
  Etyeki kézműves pezsgő 8 hónapig barrique hordóban érlelt Chardonnay és Sauvignon blanc alapborok házasításával készült. A tradicionális eljárással készülő kézműves fehér és rose…
 • Etyeki kézműves pezsgő (rosé)
  Etyeki kézműves pezsgő (rosé) 8 hónapig barrique hordóban érlelt Pinot Noir, Chardonnay és Sauvignon blanc alapborok házasításával készült. A tradicionális eljárással készülő kézműves fehér…