Products

8 hónapig barrique hordóban érlelt Pinot Noir, Chardonnay és Sauvignon blanc alapborok házasításával készült. A tradicionális eljárással készülő kézműves fehér és rose pezsgők a pince tulajdonában lévő 2 hektáron termő szőlőből illetve etyeki termőhelyű Pinot Noir-ból készülnek.

E bor illata rendkívül jellegzetes, egyedi, melyben az almássága, picit túlérett körtés muskotályosság, valamint a táj ásványossága is felfedezhető. Nem kimondottan hátradőlős, laza bor mindenképp szellőzést, időt, faggatást igényel, acélossága egy rugóban rejlő feszesség érzését kelti, amely a mészköves talajnak tulajdonítható, ez adja a bor gerincét. Kóstoláskor izgalmas, összetett karaktert mutat, szép, pattogó, de egyáltalán nem bántó savakkal, és az érettségből származó glicerines édességgel. Lecsengése hosszú, akárcsak egy jó baráti beszélgetés.

8 hónapig barrique hordóban érlelt Chardonnay és Sauvignon blanc alapborok házasításával készült. A tradicionális eljárással készülő kézműves fehér és rose pezsgők a pince tulajdonában lévő 2 hektáron termő szőlőből illetve etyeki termőhelyű Pinot Noir-ból készülnek.

A szürkebarát megfoghatatlan és megfejthetetlen csábossága e borban kitűnően fellelhető. Illatát a fajtakarakter mellett az éppen csak felbukkanó vaníliás jegyek még hízelgőbbé teszik, s kifejezetten kóstolásra ingerelnek. Etyekisége ellenére savai visszafogottan jelentkeznek, mivel krémes textúrája, meleg tónusai, egészen hosszú, telt ízei igazi szépséggé tették, melyen a szépségfolt a sárgabarackos lecsengés.

Image Gallery

A testes, érlelt chardonnay-k jellegzetes világát adja vissza ez a bor, amely illatában érett, enyhén fás-körtés karakterű. Ízében telt, alkoholgazdag és enyhén édeskés, túlérett gyümölcsökkel díszítve. Lecsengése hosszú, amelyet a lenyelés utáni élénk, de cseppet sem bántó savak alapoznak meg, enyhén mandulakesernyés utóízzel.

Ön itt van:   Főoldal Products

Készítette: bitart