Pezsgők (2)

A pezsgő erősen savas borból készül: a lassú erjedés során hirtelen beálló hőmérséklet-zuhanásnak van kitéve, így az erjedés nem lesz teljes és marad bizonyos mennyiségű cukortartalom. Egy idő után bepalackozzák és melegebb környezetbe helyezik, hogy a borban szunnyadó élesztők a palackban ismét életre keljenek, és újra a cukron kezdjenek élősködni. Az erjedési folyamatnál keletkező szén-dioxid-gáznak nincs hová elszöknie, így szétárad a borban mindaddig, amíg a palackot ki nem nyitják.

8 hónapig barrique hordóban érlelt Pinot Noir, Chardonnay és Sauvignon blanc alapborok házasításával készült. A tradicionális eljárással készülő kézműves fehér…
8 hónapig barrique hordóban érlelt Chardonnay és Sauvignon blanc alapborok házasításával készült. A tradicionális eljárással készülő kézműves fehér és rose…

Készítette: bitart